Hooymans Compost BV

From nature to nature

NL | EN

Over Hooymans

Hooymans Compost B.V. kent een rijke historie die zijn oorsprong vindt in een kwekerij in Kerkdriel, waar Gerard Hooymans in 1969 is begonnen met het kweken van champignons. Deze kwekerij in Kerkdriel vormde de basis voor het huidige bedrijf in Velddriel. Vader en zoon Hooymans werden in hun werk als kweker regelmatig geconfronteerd met de problemen die zich voordeden in grondstoffen. Met die ervaring en expertise is besloten om zich meer te gaan richten op de productie van compost. Jaren van volharding, leren en verbeteren hebben geleid tot het succesvolle en kwalitatieve product waar Hooymans Compost B.V tegenwoordig wereldwijd om bekend staat.

“Dat we uit zouden groeien tot een bedrijf van deze omvang hadden we zelf ook niet verwacht”

De keuze voor het produceren van compost bleek een vruchtbare keuze. De vraag naar compost groeide al snel exponentieel en nam in enkele jaren toe. De huidige productie van  6.000 ton compost per week maakt Hooymans Compost tot een van ’s werelds grootste particuliere compostproducenten.

“Wij bootsen de natuur na, maar met de technologie van vandaag”

Het proces van composteren is een proces dat zijn tijd nodig heeft. Het natuurlijk proces wordt nog elke dag gerespecteerd binnen het bedrijf en de grondstoffen, zoals van oudsher al bepaald,  vormen nog steeds dezelfde basis. Deze grondstoffen worden door Hooymans Compost B.V. echter met de grootste zorg en precisie geselecteerd. De beste grondstoffen gecombineerd met de meeste geavanceerde technieken van vandaag  zorgen  voor de perfecte oogst.

De grootte van de fabriek stelt Hooymans Compost B.V. in staat het gehele proces uit te voeren van grondstoffen tot eindproduct. Voor de kweker leidt dit tot inzicht in de composteringsduur en een hoge voorspelbaarheid van de teelt.

Hooymans Compost B.V. is trots op het kwalitatieve product dat zij leveren.  Een product ‘From nature to nature’ waarbij kwaliteit, innovatie en milieubewust handelen centraal staan.

Copyright © 2023 • SitemapAlgemene voorwaarden